El-ja » Specials » Bijvoeren

Onze kleine tuinvrienden bijvoeren

Onze kleine tuinvrienden bijvoeren De meeste mensen beleven veel plezier aan het bijvoeren van tuinvogels, eekhoorns en egels. Misschien hebt u er nog nooit bij stil gestaan om een eekhoorn of egel bij te voeren en lijkt het u leuk om dat eens te doen. Waar moet u op letten tijdens het voeren en is alles wat u geeft ook daadwerkelijk geschikt? Daarnaast zijn er nog meer belangrijke aandachtspunten waar u op moet letten tijdens het voeren. Lees in onderstaand speciaal meer over het bijvoeren van tuinvogels, eekhoorns en egels.

Onze kleine tuinvrienden bijvoeren

Het bijvoeren van onze tuinvrienden is meer dan alleen maar wat voer neerleggen of voer uitstrooien, men moet met zekerheid kunnen zeggen dat wat men de dieren aanbiedt, ook echt goed voor hun is. Bovendien is het erg belangrijk dat het voer op de juiste manier wordt aangeboden zodat de dieren er goed bij kunnen komen en er ook daadwerkelijk van kunnen eten. De voederplaats en/of voederbakjes dienen regelmatig schoongemaakt te worden om te voorkomen dat er onhygiënische toestanden ontstaan. Indien er water wordt aangeboden, moet men elke dag het water verversen. Water in schalen en kommetjes wordt snel vies waar bacteriën zich vervolgens razendsnel in zullen vermenigvuldigen en dieren er ziek van kunnen worden.
Lees in onderstaande artikelen praktische tips over het bijvoeren van tuinvogels, eekhoorns en/of egels zodat zowel de dieren als uzelf volop kunnen genieten.


Tuinvogels bijvoeren

Tuinvogels worden vaak bijgevoerd, mensen hangen meestal enkele vetballen in de tuin en genieten vervolgens van de vogels die er van komen eten. Door alleen een vetbol op te hangen, sluit u veel tuinvogels uit omdat die er niet van kunnen eten. Een winterkoninkje en bijvoorbeeld een roodborstje zijn niet in staat om van zo'n vetbol te kunnen eten. Maar hoe kunt u deze vogels dan wel bijvoeren? En wist u dat tuinvogels het hele jaar door bijgevoerd mogen worden mits u het voedselaanbod aanpast?

Eekhoorns bijvoeren

Eekhoorns zijn door hun hoge aaibaarheidsfactor een graag geziene gast in de meeste tuinen. Mensen vinden het leuk als een eekhoorn lekker brutaal een nootje komt pikken en hem vervolgens met smaak oppeuzelt. Maar wat voor nootjes kunt u het beste voeren en mag u ook nog iets anders aanbieden dan alleen maar nootjes? U vindt deze antwoorden en meer informatie over het voeren van eekhoorns in het artikel "Praktische tips voor het voeren van eekhoorns in de tuin"

Egels bijvoeren

Egels bijvoeren is niet iets wat veel mensen doen, dit komt mede omdat men niet vaak een egel in levende lijve ziet. Meestal wordt een egel, door zijn nachtelijke avonturen, niet eens opgemerkt als hij in de tuin rond struint. Toch kunt u veel plezier beleven door egels (bij) te voeren, vooral wanneer er jongen bij zijn, is het een vertederend tafereel.
Hebben egels uw tuin nog niet ontdekt? Ontdek zelf hoe u de zoogdieren uw tuin in kunt lokken en wat u mag voeren als ze al wel regelmatig in uw tuin rondscharrelen.
Praktische tips voor het voeren van tuinvogels

Praktische tips voor het voeren van tuinvogels

Tuinvogels zijn erg geliefd bij de meeste mensen. Vaak worden de gevederde vrienden dan ook met veel liefde bijgevoerd. Soms om ze te lokken of om ze juist in de tuin of op balkon te behouden. Maar is…
Praktische tips voor het voeren van eekhoorns in de tuin

Praktische tips voor het voeren van eekhoorns in de tuin

Een eekhoorntje in de tuin is altijd gezellig en vooral erg boeiend. De meeste mensen zijn helemaal gek van het roodbruine beestje met zijn mooie grote pluimstaart. Doordat de mens steeds meer het mil…
Praktische tips voor het voeren van egels in de tuin

Praktische tips voor het voeren van egels in de tuin

Egels zijn boeiende en nuttige dieren en daardoor een welkome gast in de meeste tuinen. Maar doordat de mens steeds meer zijn leefgebieden vernietigt, is de egel intussen op de lijst van beschermde di…
Gepubliceerd door El-ja op 17-05-2012, laatst gewijzigd op 04-09-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties